Кой може да пробие в Топ 4 през 2013?



10-01-2013 16:18 | Патрик Муратоглу

Голямата четворка в момента е по-силна от всякога с Анди Мъри, който най-накрая успя да се нареди до останалите трима. Но кой може да развали установения ред? Ето няколко тези.

Способен ли е някой да наруши Голямата четворка?

Давид Ферер се радваше на забележителен сезон 2012, но отново не успя да запише голяма победа в турнирите от Шлема. Единствените тенисисти, които през последните години успяха да спечелят или да се класират за финал в Шлема остават Хуан Мартин дел Потро, Томаш Бердих и Жо-Вилфред Цонга.

Французинът Цонга се опита да преструктурира играта си, като остана сам, без треньор, през миналата година. Ясно е, че бе в застой през 2012-а. Той разполага с много агресивна игра, която ако успее да развие още, може да създаде проблеми на най-големите имена в тениса.

Аржентинецът Дел Потро постепенно се завръща към най-добрата си форма след неприятната травма на китката. Ако успее да достигне своя връх определено има шанс да влезе в Топ 4. Все още той трябва да бъде в състояние да победи двама от Топ 4 последователно, за да спечели в Шлема.  

И накрая Бердих, който не успя да развие играта си и не се превърна в сериозна заплаха през последната година. Да не забравяме обаче, че той наскоро спечели Купа „Дейвис”, като във финала с Испания показа решителност и сериозна психическа устойчивост. Това може да му даде нужния тласък и той да бъде много опасен в първото тримесечие на 2013-а.

Ще видим ли нова звезда през 2013?

Един от младите е значително по-напред от връстниците си: Милош Раонич, който продължава да бележи прогрес всяка година. От младите той е най-опасният тенисист и очаквам през новата година да бъде още по-добър. Той е сред най-обещаващите играчи в момента. Това, което ми грабва интереса е, че той е намерил мястото си ред големите и не се притеснява да излезе на корта срещу тях.

Кей Нишикори продължава да напредва, но на японецът все още му липсват големите удари, за да играе водеща роля в следващите години. Междувременно Бърнард Томич, който през 2012-а напълно се обърка, продължава да заема повече място в таблоидите, отколкото на корта.

Григор Димитров и Йежи Янович също показаха качества и ще бъдат част от вълнуващата нова генерация. Те могат да оставят своята следа през 2013-а. Мисля, че са способни на това. 

Блогът на Патрик Муратоглу, „Евроспорт”

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини