Азаренка: Не идвам да защитавам, а да печеля титла



11-01-2013 13:32 | Станко Димов

Виктория Азаренка демонстрира отлично настроение по време на официалната церемония по тегленето на жребия за основната схема на Australian Open. Световната №1 се оплакваше от болки в крака в началото на сезона на турнира в Бризбейн, което за момент дори постави под въпрос участието й в Мелбърн.

„Чувствам се добре, кракът ми е наред. Когато почувствах болката в Бризбейн се почувствах ужасно. Важното е, че сега съм напълно здрава и готова за участие”, коментира Азаренка.

„Не идвам в Мелбърн да защитавам титлата си от миналата година, а да спечеля нова такава. Това е моята цел. Ще се опитам да покажа най-добрия си тенис и да изпълня целите си.

За мен е важно в края на сезона да участвам на заключителния турнир на WTA. Това ще означава, че съм показвала завидна последователност през сезона. Основната ми цел през годината ще бъдат турнирите от Големия шлем. Преди всичко обаче на дневен ред в момента е Australian Open”, коментира белорускинята.

„Сезонът едва започна, а вече е време за първия Голям шлем. По мое мнение в момента женският тенис е в отлично състояние, конкуренцията е жестока. Много момичета имат шанс да спечелят тук. Кой е фаворит? Не знам, интересува ме моята игра. Всяко момиче от Топ 10 има шанс да вдигне трофея”, коментира още Азаренка.   

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини