Британски тенисист вдъхновен от Стилиян в битката с болестта



Британски тенисист вдъхновен от Стилиян в битката с болестта
Свързани играчи
Тагове
11-01-2013 14:11 | Николай Драганов

Британският тенисист Рос Хътчинс е почерпил сили и вдъхновение от Стилиян Петров в тежката битка с болестта, която му предстои.

 

Преди няколко дни лекари откриха, че 27-годишният англичанин страда от Болестта на Ходжкин. Това е вид раково заболяване на лимфната тъкан.

 

Хътчинс е много близък приятел на световния №3 Анди Мъри. Именно на него Мъри посвети титлата си в Бризбейн, малко след като надигра Григор Димитров. Той разкри, че е признал на Анди за болестта си по време на турнира, като се е надявал да не провали подготовката му за двубоите.

 

За Хътчинс сега предстои химиотерапия, след която се надява нещата да са благоприятни и да оздравее. Той обяви, че черпи сили от битката, която води капитанът на Астън Вила Стилиян Петров.

 

"След семейството ми, казах първо на Анди Мъри за болестта ми. Той иска да знае всичко, което става. Случаи като този на Стилиян ми дават сили. Знам, че има спортисти, които се борят, аз също ще се боря", заяви Хътчинс.

 

Според медицинските експерти, тенисистът има добър шанс да надвие болестта. Самият той пък си постави за цел да бъде възстановен преди тазгодишния "Уимбълдън", за да наблюдава на живо как Мъри триумфира с титлата.

 

"Както всички британци, бях облян в сълзи, когато спечели US Open, защото всички чакахме толкова дълго. По план моята последна химио-сесия е малко преди финала на "Уимбълдън", така че възнамерявам да бъда там и да гледам."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини