Давид Ферер с рекордна титла в Окланд



12-01-2013 10:25 | Станко Димов

Световният №5 Давид Ферер изравни постижението на Рой Емерсън по спечелени титли в Окланд – 4, след като победи на финала на надпреварата Филип Колшрайбер (Германия) със 7:6 (5), 6:1. Това е втори път, в който Ферер успява да спечели трофей от турнир за трета поредна година. другият подобен случай е на Abierto Mexicano Telcel в Акапулко (2010-2012).

Благодарение на успеха тази сутрин Давид Ферер прибави 19-и трофей в кариерата си и увеличи преднината си на 17-3 във финали, в които участва срещу съперник извън Топ 10.

Освен това испанецът става вторият състезател от началото на сезона, който успява да защити титлата си от миналата година. Първият е Анди Мъри, който спечели в Бризбейн.

„Наистина съм много щастлив, защото поставям рекорд в кариерата си. Много е приятно да спечелиш турнир от календара на АТР, но да го направиш 4 пъти е нещо по-специално”, коментира Ферер след успеха.

„Мисля, че първият сет бе ключов за крайния изход. Колшрайбер сервираше за сета, но не се възползва от шансовете си. Опитах се да се боря за всяка точка, особено във важните моменти. В тайбрека играх по-добре”, каза още испанецът.

30-годишният Ферер изоставаше с пробив и 4:5 в първата част, когато германецът имаше сервис на своя страна, за да поведе в резултата. След като върна пробива в последния възможен момент и в последствие взе сета, Ферер се разигра и през втората част не остави шансове на съперника си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини