Димитров: Все още се уча, трябва да забравя този двубой



14-01-2013 08:18 | Станко Димов

Григор Димитров отпадна на старта на Откритото първенство на Австралия, след като рано тази сутрин отстъпи с 6:4, 6:2, 6:4 пред последния поставен в схемата Жулиен Бенето. Очакванията към българина бяха големи, след като игра финал още в първия си турнир за сезон (Бризбейн), където показа изключителен тенис. В Мелбърн обаче нещата за Гришо не се получиха.

„Определено не показах най-доброто от себе си. Не сервирах добре, не се движех по корта добре. Това е просто един двубой, който ще се опитам да забравя час по-скоро”, призна Димитров след двубоя днес.

„Разбира се, че имах други очаквания за турнира. Това е голям шлем, аз имах добра седмица преди това, а в следващия момент отпаднах в първи кръг”.
Гришо призна, че все още се учи и може би е допуснал грешка с планирането на програмата на турнирите преди Australian Open.

„Може би не трябваше изобщо да играя в Сидни. Трябваше да направя повече тренировки на открито, за да свикна с условията. В Бризбейн играх на закрити кортове. Всички тези малки компоненти понякога правят голямата разлика, особено когато става въпрос за Голям шлем, но аз се уча, продължавам да се уча и се надявам, че ще се представя по-добре следващия път”.

Българинът призна, че постоянните сравнения с Роджър Федерер, както и големите очаквания, могат само да се отразят негативно върху представянето му на корта.

„Много е трудно да не паднеш в капана, слушайки всички тези неща. Колкото и да се опитваш да не чуеш тези неща, те все пак стигат до теб. Колкото по-малко се говори за това, толкова по-малко ще бъде напрежението върху теб. Сигурен съм също така, че всеки един тенисист има момент в кариерата, в който си казва: „имам достатъчно качества”, или „хайде, време е да направя следващата крачка”. Сигурен съм и, че следващата генерация ще покаже силата и мощта, която хората очакват и искат да видят”, сподели българинът.

Григор Димитров трябваше да отговаря и на поредния въпрос за Мария Шарапова. „Не искам да коментирам слуховете. Искам просто да изляза на корта и да играя, а не да говоря за личния си живот.

Разбира се, че хората обичат клюки, че кой не обича? Но също така мисля, че това са лични неща и подобни въпроси трябва да бъдат забранени”.

AUSTRALIAN OPEN ДЕН I В СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини