Сестрата на Сесил е "новата Шарапова"



Сестрата на Сесил е "новата Шарапова"
Свързани играчи
Тагове
30-03-2010 05:37 | Николай Драгиев

Ако се чудите коя е новата Мария Шарапова, то отговорът може да ви се види малко изненадващ. Сестрата на Сесил Каратанчева - Габриел бе наречена "Малката Шарапова" заради великолепните й резултати по различни турнири, пише в. "24 часа".

 

Една от сестрите на Сесил вече е 339-ата в американската ранглиста до 12 години (а е по-малка с 3 г.) само след 4-5 състезания. В тази класация присъстват 1000 деца с точки и още 1500 без. Наскоро Габи игра финал в Ингълууд, Калифорния, и загуби мача за титлата на двойки в Сарасота, Флорида. Нейна партньорка бе друга българка - Ванина Йорданова, която живее в Тампа.

 

Габи си има фенове и всеки ден тренира с Констанса Риос, дъщеря на бившата звезда на световния тенис Марсело Риос. Каратанчева е поканена от семейството на чилиеца в Коста Рика през лятото, а фамилия Риос е приела да гостува в България.

 

Сега Габриел участва на турнир в академията на Ник Болетиери в Брадентън. Няма състезание до 12 г., на което сестрата на Сесил не е стигнала поне полуфинал. Самият Болетиери има сантимент към Сесил, която нарича "моето момиче", тъй като тя също се е готвила при него.

 

Иначе главата на звездното тенис-семейство Радослав Каратанчев нееднократно е заявявал, че малките му дъщери са по-талантливи дори от Сесил. Освен Габриела, това са Лия и Алекса.

 

"Само малката Алекса, която е на 2 години и 6 месеца, не е хванала ракетата още. Но след половин година и това ще стане. Останалите се развиват доста добре в САЩ," обясни наскоро Каратанчев.

 

orig_262940_bg.jpg (300×208)




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини