Бърнард Томич с девета поредна победа през 2013-а



15-01-2013 13:53 | Станко Димов

Бърнард Томич продължава с впечатляващото си представяне в австралийското лято. След като записа 3 безответни победи в „Хопман къп”, една от които срещу световня №1 Новак Джокович, голямата надежда на Австралия успя да спечели и първата си титла на ниво АТР, триумфирайки в Сидни миналата седмица.

Томич започна по отличен начин и участието си на Australian Open, като в двубой от първия кръг се наложи с 6:3, 6:2, 6:3 над аржентинеца Леонардо Майер за по-малко от час и половина игра.

„В момента играя невероятен тенис, няма как да ме спрат”, каза след титла в Сидни Томич, който се прицели в място в Топ 10 в края на сезона.

„Чувствах, че контролирам двубоя. Сервирах много добре, публиката не спираше да ме подкрепя. В момента съм много щастлив”, коментира Томич след успешния старт на Australian Open.

„Миналата година имах проблеми, всички ги знаете. През последните 2 месеца обаче се подготвях страхотно и резултатите се виждат. Чувствам се отлично на корта и се надявам да задържа формата си”, каза още местна надежда №1.

Жребият обаче не бе никак благосклонен към Томич. Още във втори кръг той ще се изправи срещу намиращия се в отлична форма Даниел Брандс от Германия. Ако успее да достигне до трети кръг, то там Томич по всяка вероятност ще си осигури сблъсък с Роджър Федерер.

С отлична победа на старта на Australian Open се поздрави и един от фаворитите за трофея – Хуан Мартин дел Потро. Снажният аржентинец даде само 5 гейма на Адриан Манарино (Франция) – 6:1, 6:2, 6:2. Във втори кръг Дел По ще премери сили с Бенямин Бекер от Германия.

AUSTRALIAN OPEN - ДЕН II В СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини