Брайън Бейкър напуска Australian Open на инвалидна количка



Брайън Бейкър напуска Australian Open на инвалидна количка
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
16-01-2013 08:33 | Станко Димов

Сам Куери се класира за трети кръг на Откритото първенство на Австралия, но със сигурност това не се случи по начина, по който той искаше. Американецът загуби първия сет в двубоя срещу своя сънародник Брайън Бейкър с 6:7 (2), като при резултат 1:1 гейма във втората част Бейкър получи сериозна контузия.

27-годишният тенисист изведнъж спря да се движи и се свлече на корта, изпитвайки болки в коляното. На помощ веднага се появиха медицински лица, но след кратката терапия Бейкър дори не успя да се изправи на крака и да направи няколко крачки. Болките в коляното бяха жестоки за снажният тенисист, който напусна корта на инвалидна количка.

„Нямам представа какво се случи. Ударих топката, след това той я удари и тя излезе в аут. Погледнах към децата, които подават топки за сервис, а при следващото поглеждане на корта видях Брайън да лежи на земята. Отидох при него и той ми каза, че току-що е почувствал силна болка в коляното. Не знам каква е причината за тази болка, дали е кост или нещо друго. Но той не можеше да се изправи на крака, не можеше да ходи. Много съжалявам за него, чувствам се ужасно”, коментира видимо разчустваният Куери.

Иначе двубоят се развиваше отлично за Бейкър. 27-годишният тенисист спечели първия сет след тайбрек и по нищо не личеше, че срещата ще има подобен финал.
„Тези кортове са малко по-бързи, допадат ми. Сервирам добре, удрям силно от форхенд, мисля, че имам добри шансове в турнира”, каза от своя страна Куери.

Любопитното е, че в трети кръг Куери ще се изправи срещу друг тенисист, който продължава напред след отказване – Станислав Вавринка. Опонентът на швейцареца Тобиас Камке вигна бялата кърпа след като изоставаше с 0:2 сета от Стан.

НАЙ-ДОБРИТЕ СНИМКИ ОТ ДЕНЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини