18-годишна поднесе голямата изненада на деня



17-01-2013 15:44 | Станко Димов

Лора Робсън поднесе голямата изненада на четвъртия ден на Australian Open, след като отстрани от турнира поставената под №8 в основната схема Петра Квитова. 18-годишната британка загуби първата част с 2:6, но стигна до пълен обрат след успех с 6:3, 11:9. Квитова, която миналата година игра полуфинал в турнира, има за какво да съжалява, тъй като в решителния трети сет водеше с 3:0 гейма и бе на косъм от успеха.

„Знаех, че ще бъде труден двубой. Знаех също, че мога да я победя, ако сервирам добре”, коментира Робсън, която се отчете с 8 аса.

„Малко съм изненадана, че толкова много хора останаха да ме гледат. Мислех, че кортът ще се изпразни след двубоя на Федерер”, скромно сподели още 18-годишната левичарка.

Двубоят между двете продължи до след полунощ местно време и бе белязан от близо 100 непредизвикани грешки – 51 на сметката на Квитова и 41 на тази на Робсън. Загубата на Квитова пък по всяка вероятност ще й коства мястото в Топ 10 на ранглистата на WTA.

В трети кръг Робсън ще се изправи срещу друга млада и обещаваща тенисистка – американката Слоун Стивънс (№29). В тази част на схемата са още Кимико Дате-Крум (Япония) и Бояна Йовановски (Сърбия), така че има сериозна вероятност на четвъртфинал да се класира непоставена състезателка.

ДЕН IV НА AUSTRALIAN OPEN В СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини