Непробиваемият Джокович продължава да блести



18-01-2013 08:28 | Станко Димов

Новак Джокович се класира за четвърти кръг на Откритото първенство на Австралия. Това стана факт, след като сърбинът се наложи с 6:4, 6:3, 7:5 над Радек Щепанек (Чехия) в последния двубой за деня от дневната сесия на „Род Лейвър арина”.

Шампионът от последните две издания на турнира изигра поредния си впечатляващ двубой и отново не допусна пробив на сервиса си, с което увеличи последователните геймовете без пробив на 43!

„Винаги е приятно когато играя с Радек. Той е много опитен състезател, много разнообразен. Аз наистина се забавлявах на корта, надявам се, че и зрителите са останали доволни от видяното. Радек играе редовно на мрежата, което разбива моя ритъм. В съвременния тенис е много трудно да намериш човек с подобен стил на игра”, коментира Джокович в интервюто на корта.

За сърбина това бе 17-а поредна победа в турнира. Освен това Джокович достига до втората седмица на Australian Open  за седма поредна година!

В същото време Джокович се е запътил сериозно към трета поредна и общо четвърта титла в Мелбърн. Ако това се случи, то Ноле ще се изправни по този показател с Андре Агаси и Роджър Федерер, които са единствените в Оупън ерата на тениса, печелили Australian Open 4 пъти.

В следващия кръг (осминафинал) водачът в схемата ще се изправи Станислас Вавринка.

НАЙ-ДОБРИТЕ СНИМКИ ОТ ДЕН V НА AUSTRALIAN OPEN

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини