Спартинг-партньорът на Анди Мъри не го затрудни



19-01-2013 10:03 | Станко Димов

Анди Мъри се класира за осминафинал на Australian Open, след като записа поредната си трисетова победа. Тази сутрин олимпийският шампион се наложи с 6:3, 6:4, 7:5 над литовеца Рикардас Беранкис в двубой, който продължи 2:12 часа и се проведе на централния корт „Род Лейвър арина”.

Макар да е извън Топ 100, Беранкис е отлично познат на Мъри, тъй като двамата редовно тренират заедно. Нисичкият литовен заслужава аплаузи, тъй като започна в Мелбърн от квалификациите и стигна чак до трети кръг, което ще му гарантира и доста сериозен прогрес при обновяването на ранглистата след десетина дни.

„Честно казано не съм особено доволен от играта си. Доста от ударите ми нямаха дълбочина и му позволявах (на Беранкис) да диктува разиграването. Той е интересен тенисист, а стилът му на игра е неудобен за мен. Двамата се познаваме добре, редовно тренираме заедно, така че знаех какво да очаквам днес”, коментира Мъри след двубоя.

Шотландецът завърши с 13 аса на сметката си при 68% вкаран първи сервис, което е повече от добър показател. Мъри обаче записа и сравнително малко печеливши удара – 24. За справка уинърите на Беранкис бяха 37.

В следващия кръг Мъри ще се изправи срещу представител на Франция – Жил Симон или Гаел Монфис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини