Испания ще има представител на полуфинал



20-01-2013 09:24 | Станко Димов

Давид Ферер се класира сравнително лесно за четвъртфиналите на Australian Open, след като надигра в три сета - 6:2, 6:1, 6:4 японеца Кей Нишикори. Поставеният под №4 Ферер се нуждаеше от два часа и десет минути, за да си гарантира успеха.

В интерес на истината предварителните очаквания бяха за доста по-равностоен двубой, но Ферер реши да не губи излишно време на корта и побърза да си гарантира оставането в турнира.

„Всяка година се опитвам да подобря представянето си на корта. Опитвам се да подобря началния удар, да бъда по-агресивен в разиграванията и ударите от дъното на корта”, призна Ферер след двубоя.

„За мен обаче не е никак лесно, тъй като съм на 30 години. Играл съм много тенис през последните сезони, аз съм вече изграден играч, така че не мога да променям много играта си. Може да подобря някои елементи леко, но като цяло това е стилът ми, няма за кога да го променям”, каза още световният №5. 

Въпреки, че Рафаел Надал не участва в Мелбърн, Испания ще има със сигурност представител на полуфинал.

Това стана факт, след като в същото време Николас Алмагро се наложи над Янко Типсаревич. Испанецът взе първия сет с 6:2, а във втория водеше с 5:1, след което сърбинът се отказа.

Така Ферер и Алмагро си осигуриха сблъсък на четвъртфинал, което гарантира на Испания поне един представител в Топ 4 в турнира. Любопитното е, че Ферер и Алмагро са много близки приятели, а освен това са и дългогодишни съотборници в отбора за Купа „Дейвис”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини