Финландия идва в София без звездата си Ниеминен



22-01-2013 15:27 | Станко Димов

Отборът на България се очертава като абсолютен фаворит в предстоящия двубой срещу Финландия от втора група на Евро-африканската зона за Купа „Дейвис” от 1 до 3 февруари 2013 година.

Гостите пристигат без двамата си най-силни тенисисти - №70 в световната ранглиста Ярко Ниеминен и Тимо Ниеминен (нямат роднинска връзка), който е 395-и в класацията.

Капитанът на финландците Ким Тиликайнен е повикал за двубоя в зала „София” Хари Хелиовара (№568 на сингъл и №260 на двойки), дебютантът Яаан-Фредерик Брункен (№610 на единично), Юхо Пауку (№1068 на единично) и Хенри Континен (№1683 в ранглистата на сингъл).

Според регламента на турнира, един час преди жребия капитанът може да замени двама от своите състезатели. Както е известно Димитър Господинов ще разчита на Григор Димитров, Александър Лазов, Димитър Кузманов и Тихомир Грозданов.

Победителят в срещата се класира за четвъртфиналите на зоната, където очаква спечелилия срещата Ирландия – Естония. Загубилият играе плейоф за оставане срещу загубилия двубоя в Дъблин.

Григор има хубави спомени от Хенри Континен. Двамата играха на финала на юношеския „Уимбълдън” през 2008 година, когато Димитров спечели титлата след 7:5, 6:3. Българинът и финландецът участваха заедно и на турнира на двойки.

Двубоят в София е юбилеен за българския тенис, защото е под номер 100 за Купа „Дейвис”. Все още има билети за срещата. Те се продават в мрежата на Eventim и от магазините на Германос, Офис 1, Пикадили, Техномаркет, Технополис, бензиностанции ОМВ, офисите на Юзит Колорс и др. Билетите се продават и онлайн през сайта Eventim.bg.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини