Ферер: Опитвах се, но той е по-добър! Какво да направя?!



24-01-2013 12:56 | Станко Димов

Давид Ферер приключи участието си на Откритото първенство на Австралия. Ферер достигна до полуфинал, където отстъпи с 0:3 сета от Новак Джокович. Испанецът джентълменски призна, че изостава от Топ 3 в света в момента, но въпреки това е доволен от представянето си на корта.

„Преди всичко поздравления за Джокович, той заслужено ще играе на финал. Не бях уморен след тежкия двубой с Алмагро преди два дни, напротив. Чувствах се добре физически, но той (Джокович) беше по-добър от мен. Той правеше всичко по-добре и беше по-добър във всеки един момент, във всяка една зона от корта”, призна Ферер на пресконференция след двубоя.

„Всеки път, когато се изправя срещу играч от Топ 3 се опитвам да покажа най-добрия си тенис. Понякога го правя, но въпреки това губя. Какво мога да направя, когато те са по-добри от мен?”, лаконично попита испанецът.

„Доволен съм от последните седмици. Достигнах до полуфинал в Австралия, което е страхотно. Определено обаче не съм доволен от играта си тази вечер, това не бях аз, това не беше моят тенис”, каза Ферер.

Благодарение на достигането си до полуфинал, Ферер ще излезе на четвърта позиция в ранглистата след обновяването й в понеделник. Той разкри и каква е тайната на успеха на Испания в турнира за Купа „Дейвис”. „Ние сме добри тенисисти. Освен това сме и близки приятели един с друг. Имаме и сериозно личности. Въпреки това обаче колкото й личности да има в един отбор, ако няма класни играчи, то този тим няма как да печели”, сподели Ферер.

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини