Мъри за финала: Надявам се да има болка



25-01-2013 15:22 | Станко Димов

За трети път в кариерата си Анди Мъри ще спори за трофея от Australian Open. Това стана факт, след като британецът надви с 3:2 сета Роджър Федерер след точно 4 часа игра. Любопитното е, че това беше първа победа на Мъри над именития швейцарец в турнир от Големия шлем.

„Винаги е трудно да затвориш двубоя, когато срещу теб е Федерер. Той е роден за такива мачове и отлично знае как да оцелее в 3 от 5 сета. Това безспорно е най-голямата ми победа в Австралия. На този турнир съм участвал в много големи двубои, които до момента бях загубил. Щастлив съм, че успях да бия Федерер в Голям шлем”, коментира Мъри.

Относно предстоящия финал в Новак Джокович шотландецът сподели: „Дано бъде болезнен двубой, да има болка. Това означава, че ще бъде добър мач”.

Любопитното е, че Мъри и Джокович играха на финал и на последния турнир от Големия шлем – US Open. На кортовете в Голямата ябълка успехът след 3:2 сета отиде на страната на Мъри. Дали шотландецът ще може да детронира Джокович във втори пореден турнир от Шлема, предстои да разберем в неделя, когато е финалът на Australian Open 2013.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини