Федерер: Дългата почивка унищожи формата ми



31-03-2010 12:05 | Станко Димов

Световният номер 1 Роджър Федерер не скри разочарованието си след ранното отпадане от турнира в Маями. "ФедЕкспрес" склони глава на осминафиналите пред Томаш Бердих и затвърди колебливата форма, в която се намира в момента.

 

Самият Федерер призна, че си е дал твърде голяма почивка след титлата от Australian Open, която не му е позволила да намери правилния баланс в играта си. Швейцарецът каза също, че от тук нататък започва да мисли за сезона на клей и "Ролан Гарос", където трябва да защитава титлата си от миналата година.

 

"Не е тайна за никого, че последните ми 5 мача в САЩ са разочарование. Трябва да направя обстоен анализ на двубоя, за да видя добре грешките си", коментира Федерер.

 

"Мисля, че днес ми липсваше тайминга. Не знам какво се случи, защото играх толкова добре в Австралия. Определено съм разочарован, че не мога да намеря отново тази си форма. Може би и почивката, която си взех след Австралия, бе прекалено голяма", призна швейцарецът.

 


"Бердих е добър играч и се възползва от грешките ми. Вярно е, че не показах най-доброто от себе си, но за това се постара и моят съперник. Метеорологичните условия също си казаха уимата.

 

Мисля, че в мач между мен и Бердих е нормално да запишеш по 10-20 аса, имайки предвис нашите сервиси. Няма какво да искам обаче. Получих своя шанс да затворя мача и то при сервис. Какво повече трябваше да стане? Просто има моменти, през които нещата не се получават.

 

От тук нататък започвам да мисля за сезона на клей. Винаги е добре да смениш настилката, когато нещата не вървят. Искам да се подготвя добре и повярвайте ми ще го направя", обеща Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини