Разочароваща загуба за Цветана Пиронкова в Париж



29-01-2013 13:34 | Станко Димов

Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира в Париж след загуба в първи кръг от квалификантката и намиращата се под №100 в света Стефани Фьогеле.

Цвети отстъпи в два сета – 4:6, 2:6 на швейцарката и не успя да защити спечелените през миналата година 60 точки за достигане до втори кръг. За българката сега предстои участие с националния отбор за Fed Cup, където между 6-ти и 9-февруари ще срещнем Холандия.

Двубоят започна равностойно, като в началото и двете момичета успяваха да задържат подаването си. При 3:2 Пиронкова първа се добра до точки за пробив, а Фьогеле направи двойна грешка и българката проби.

Още в следващия гейм обаче Цвети „върна жеста” и загуби подаването си. При 4:4 тя допусна и втори пробив, а малко по-късно първият сет отиде на сметката на швейцарката.

Втората част също не разви добре за Пиронкова. Фьогеле проби още в самото начало за 2:1, след което продължи да доминира.

При 3:1 Цвети отново имаше сериозни проблеми, спаси няколко точки за пробив, но все пак взе второто си подаване в мача, което се оказа и последно за нея.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини