Кралицата на Мелбърн обожава “Ну погоди”



01-02-2013 00:50 | Искрен Минчев

"Чаровно и непредвидимо ангелче". Така определят двукратната шампионка от Australian Open Виктория Азаренка нейните родители Ала и Фьодр.

23-годишната номер 1 в женския тенис си пада по рапа и обича виното, но признава, че приказките за лека нощ й липсват. Тя е родена в Минск и израства с анимацията "Ну погоди". "И до днес жадувам някой да ми разказва истории за лека нощ. "Ну погоди" също е част от живота ми. Често обичам да го гледам", разкрива Вика.

На 8-годишна възраст майката Ала запалва щерка си по тениса. На 16 Вика заминава за Скотсдейл, Аризона, за да тренира. Там тя получава подслон от легендарния хокеен вратар на "Чикаго", "Финикс" и "Тампа Бей" Николай Кабибулин. Връзката става благодарение на майката Ала, която е близка приятелка със съпругата на белоруската звезда от НХЛ.

2010 г. обаче се оказва най-важната за Азаренка. Тогава тя изпада в криза и решава да се откаже от тениса. Нейният мотив е, че иска да влезе в университет. Тогава обаче на гости в Аризона пристига нейната баба. Именно тя кара Вика да промени решението си. "Всеки ден треперих. Не можех да си намеря място от нерви", разказва Азаренка.

От миналата година живее в Монте Карло. В първата й нощ в Княжеството решава да излезе на разходка и се губи. За нещастие няма пари, нито телефон в себе си. На помощ й се притичва младо момче, което се оказва голям фен на Вика. Двамата си говорят на английски, тъй като Азаренка не знае френски.

"Обещавам да науча този език", зарича се световната номер едно в тениса, "Много често ме питате дали знам нещо за французите. Знам, че имате най-хубавото вино. Това е любимото ми питие", добавя Вика в интервю. И веднага уточнява, че не пие много, защото е спортистка. "По една чаша вечер е достатъчно", казва белорускинята.

От миналото лято Азаренка ходи с известния рапър Редфу. Първоначално двамата са само приятели, но впоследствие пламва и любовта. "Ние сме много близки. Радвам се за успехите й", каза Редфу след триумфа на гаджето му в Мелбърн тази година. За първи път той бе забелязан да вика за нея на US Open.

"Обичам рап музиката и може би това е една от причините да съм с него. Стана традиция да слушам негови песни преди мачовете", разказва още Вика.

Тя е фенка и на Еминем и има колекция от всичките му албуми. От 3 години Азаренка има и пиано, на което свири всяка вечер. "Все още съм аматьорка, но напредвам", допълва тенисистката.

Димитър Пенев
, в. "Стандарт"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини