Сърбия и Франция с лекота на четвъртфинал



02-02-2013 20:46 | Станко Димов

Отборите на Сърбия и Франция, които са сред големите фаворити и в тазгодишното издание на Купа „Дейвис”, достигнаха с лекота до четвъртфиналите в турнира.

Сърбите, които са шампиони от 2010-а година, поведоха с 3:0 победи като гост на Белгия. В петък Виктор Троицки и Новак Джокович спечелиха двубоите си на сингъл, а в събота балканците записаха и успех на двойки.

Сърбите бяха в състава Виктор Троицки / Ненад Зимонич, а тандемът им се наложи с 6:4, 6:4, 5:7, 6:4 над Стив Дарси / Румен Бемелманс. На четвъртфиналите сърбите по всяка вероятност ще срещнат САЩ, което се очертава нов фантастичен дуел в неофициалното световно отборно първенство.

В същото време във Франция домакините в състав Жулиен Бенето / Микаел Лодра, отнесоха с 3:0 сета отбора на Израел, който бе в състав Дуди Села / Джонатан Ерлих. В отделните части 7:6, 6:1, 6:0.

Така след победите на сингъл на Жо-Вилфред Цонга и Ришар Гаске в петък, интригата в двубоя приключи. На четвъртфиналите „петлите” ще се изправят срещу Германия или Аржентина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини