Енен изпепели илюзиите на Вожняцки (видео)



Енен изпепели илюзиите на Вожняцки (видео)
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-04-2010 04:36 | Николай Драгиев

Завръщането на Жюстин Енен на корта бе белязано с нова впечатляваща победа. Белгийката успя да постигне пълен обрат срещу една от най-трудните съпернички за подобно нещо - световната номер 2 Каролин Вожняцки. Енен загуби в тайбрек първата част, но после отговори по шампионски - 6-7(5), 6-3, 6-4. 

 

Така светът ще види може би най-доброто от женския тенис в полуфиналите на Sony Ericsson. Там бившата номер 1 ще срещне сънародничката си Ким Клайстерс. Шампионката от US Open се справи със Сам Стосър след 6:3, 7:5. След като се издъниха в Индиън Уелс, двете "ветеранки" отново се представят на познатото ниво. Това ще им е втори двубой от началото на годината. Двете се срещнаха по-рано на финал в Бризбейн, когато Клайстерс спаси мачбол, за да триумфира.

 

Иначе Енен и Вожняцки направиха очаквано класен мач. В първия сет двете повече постигаха пробиви, отколкото да печелят подаванията си. В този период нервите взеха връх. Жюстин дръпна с пробив и сервираше за сета при 6:5, но допусна Вожняцки да стигне до тайбрек. В него датчанката поведе 6:2 точки, Енен се върна до 6:5, но с елементарна грешка предаде дългия гейм.

 

В началото на втория сет Енен поиска медицински таймаут, което навеждаше на мисли, че може и да не довърши мача. Нищо подобно. Белгийската фурия, не само го довърши, но и го направи меко казано стилно. 25 от 27 спечелени точки на първи сервис в следващите 2 сета и по-малко непредизвикани грешки (само 20) веднага преобърнаха нещата в полза на Енен. 6:3 и 6:4 за Жюстин и място на полуфинал.

 

"Нямаше ме 2 години, така че ми трябва да се задържам на корта," пошегува се Енен. "Хич не ме притесняваха непредизвиканите грешки, тъй като правех и много печеливши удари. Опитах се да бъда по-постоянна в играта и в крайна сметка се получи във втория и третия сет. Разбира се в края на мачовете ми се уморявам, но това е нормално," обясни още Енен.

 

Похвали я и загубилата Вожняцки: "Да, може да не е играла 18 месеца, но все още е топ играч. Тя тренира много здраво, опитна е и не й липсва нищо, за да бъде отново номер 1. Изглежда ми сякаш излиза на корта да се забавлява. Тъкмо затова и резултатите идват при нея."

 

В другия мач Ким Клайстерс за пореден път не изгуби сет. Тя надви австралийката Сам Стосър с 6:3, 7:5 и си устрои нов сблъсък със своята добра познайничка. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини