Димитър Господинов: Доволен съм от целия отбор



03-02-2013 19:59 | Станко Димов

България отстъпи с 2:3 победи от Финландия в дебюта на Димитър Господинов като капитан на отбора ни за Купа „Дейвис”. Ето какво сподели Господинов след решителния пети двубой, в който Александър Лазов отстъпи пред Хари Хелиовара с 1:3 сета.

„Имахме възможност да спечелим сблъсъка. Можехме да до направим с двойките в събота. Да не забравяме, че Сашо Лазов е дебютант. Ако беше играл така и в петък, още тогава щяхме да решим изхода на двубоя. Иначе за загубата от Хелиовара какво да кажа – двубоят бе решен във важните моменти. Хелиовара бе в Топ 200 миналата година, много опитен е. Знанията му и уменията му на корта му позволиха да спечели двубоя.

"Доволен съм от целия отбор, не само от Григор Димитров. С Григор в състава е различно. Казвам го не само защото съм му баща. Момчетата също го усещат. Те са млади и могат да научат много покрай него.

"За момента това е най-доброто, с което разполагаме. Мисля, че имаме потенциал. Мико Кузманов е само на 19 години, а вече има няколко мача за Купа „Дейвис” зад гърба си. Момчетата пораснаха след този мач”.

Относно предстоящите двубои с Естония, които ще се проведат през април и ще бъдат за оставане във Втора група на Евро-африканската зона, Митко Господинов сподели следното:

„До колкото знам двубоите ще се играят на клей. На тази настилка и Мико, и Тото Грозданов играят силно. Ще видим, дано и Григор Димитров намери време в програмата си и ни подкрепи”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини