Шампионът Бердих няма да брани титлата в Монпелие



Шампионът Бердих няма да брани титлата в Монпелие
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
05-02-2013 15:11 | Станко Димов

Травма в китката принуди шампиона от миналата година Томаш Бердих да се оттегли от участие на турнира Open Sud de France в Монпелие. Бердих игра ключова роля в успеха за Купа „Дейвис” на Чехия над Швейцария през уикенда, като взе участие и в историческия 7-часов двубой на двойки в събота.

Бившият финалист от Уимбълдън бе поставен под №1 в схемата в Монпелие, но сподели, че ще има нужда от известно време, за да се възстанови напълно и да се върне корта.

„В тениса чувствата могат много бързо да се променят. През единия ден се радваш на успеха си и важната победа, а на другия ден трябва да вземеш решение, което не искаш. Още в началото на сезона и трябва да мисля в дългосрочен план.

Чувствам болка в китката на дясната ръка след тежките двубои през уикенда. Не искам да рискувам. Трябва да си взема няколко дни пълна почивка, преди да се върна на корта”, коментира Бердих.

Турнирът Open Sud de France е от категорията АТР 250. Играе се на твърда настилка в зала. В отсъствието на Бердих, най-високопоставеният играч в надпреварата е Янко Типсаревич. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини