Самотната красавица



06-02-2013 12:01

Самотната красавица или известна повече като зала "Арена Армеец" в София. Определено една от най-красивите зали (а и спортни съоръжения като цяло) на Балканския полуостров. И въпреки това събитията в нея за предстоящата година могат да се преброят на пръстите на двете ръце.

От новата придобивка на столицата дори се отказват националите по волейбол на България (които ще се завърнат във Варна), а какво ли остава за клубни отбори от този спорт. Да видим деца и юношески турнири в нея е почти невъзможно, като изключение прави само предстоящото световното първенство по борба за юноши и девойки по свободна и класическа борба.

А като става дума за борба сега е паднало да "захапя" федерацията в този спорт. Както е известно Симеон Щерев няма повече да тренира Станка Златева, заради слабите резултати по време на олимпийските игри в Лондон. Той и всички треньори от този спорт бяха уволнени в края на миналата година. Едва ли трябва да напомням, че единствено Станка бе близо до златен медал, а освен това - само тя и Тервел Пулев си тръгнаха с някакви отличия от Олимпиадата.

Добре, излиза, че ако треньорът по борба и неговите състезатели са се представили слабо, то всички останали наставници и спортисти на България... И аз не знам каква дума мога да използвам, която да е по-слаба от "слабо"... Изобщо неуредиците, шуро-баджанащината и циркът в родния спорт са пречките, които застават на пътя на българските шампиони.

Неуредици определено има и в "Арена Армеец". Високият наем е пречка в нея да се провеждат важни спортни събития (а нали за това бе тя построена). Колкото до концертите, дори легендарният китарист Slash реши да се представи пред българската публика в порутената зала "Фестивална". Бившият член на "Guns n Roses" зарадва феновете си от София, а компания му правиха Мyles Кennedy и "Тhe Conspirators".

Техниката на музикантите бе последен писък на модата, но това определено не се хареса на старичката "Фестивална", която и заради малките си размери, тотално промени звученето на инструментите. Единствено по-лошо би могло да бъде ако покривът бе паднал, но и това време не е далеч. В зала "Христо Ботев" например, се видяха в чудо тази зима, когато поддържащия персонал се опитваше да забърше пода от течащата вода, която се лееше от подгизналия покрив.

Единствените добри новини са, че "Арена Армеец" ще бъде домакин на 18-то Световно Първенство по Таекуон до ITF за мъже и жени, а както вече споменах в нея ще се проведе световното първенство по борба за юноши и девойки по свободна и класическа борба (18-20 години).

Последното известно спортно събитие за тази година в залата е бенефисът на Данчо Йовчев (предвиден за 23-и февруари). Точно така, няма грешка - три спортни събития за тази година. Разбира се, до края на годината може да се добавят някое друго, но не това е идеята... Защо, след като имаме хубава зала, да не я използваме по предназначение? Защо тази красавица трябва да е самотна?

Виктор Мухарски

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Shanghai Rolex Masters
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Шанхай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,298,535

Official Website | Livescore
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини