България на полуфинал за „Фед къп”! (+СНИМКИ)



09-02-2013 11:10 | Станко Димов

Отборът на България се класира безапелационно за полуфиналите на турнира от първа група на Евро-африканската зона на  „Фед къп” в Ейлат, Израел. Това стана факт, след като националките поведоха с 2-0 срещу тима на Словения и по този начин записаха трета поредна победа в група „D”.

Във втория сингъл Цветана Пиронкова се изправи срещу №726 в ранглистата Тяса Шримпф. Цвети спечели подаването си за 1:0 гейма и веднага след това словенката се отказа.

В първия сингъл Диа Евтимова не даде никакъв шанс на Тина Руперт и я разгроми с 6:1, 6:0 за около 50 минути игра на първи корт в комплекса.

Диа започна с пробив мача, а после направи и втори за 3:0. 18-годишната словенка, която е без позиция в световната ранглиста, върна единия, но веднага след това хасковлийката постигна трети брейк за 4:1.
После закономерно резултатът стана 6:1 за по-малко половин час игра.

По същия сценарий започна и втория сет. Но този път Диа не даде и гейм на тийнейджърката. В заключителната игра българката стигна на два пъти до мачбол и втория път приключи.

Полуфиналът е утре преди обяд. България очаква победителя от мача от група „В” Великобритания – Унгария.

За последен път през националките спечелиха групата си за „Фед къп” през 2005 година. Това се случи в Анталия, Турция, а в състава бяха Магдалена Малеева, Сесил Каратанчева, Цветана Пиронкова и Мария Пенкова. На полуфинала тогава победихме Холандия с 2-0, а на плейофа отборът отстъпи с 1-4 на Япония в Токио.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини