Гришо стартира в Ротердам срещу Бърнард Томич



09-02-2013 22:49 | Николай Драганов

Григор Димитров ще се изправи срещу Бърнард Томич в първи кръг на турнира от сериите ATP 500 в Ротердам с награден фонд 1 268 000 евро, който стартира в понеделник.

 

Жребият противопостави двама от най-талантливите млади играчи, считани от мнозина за бъдещето на тениса. Победителят от този мач ще има за съперник във втори кръг един от ветераните Николай Давиденко или Флориан Майер.

 

В Ротердам Димитров за първи път даде сериозна заявка за бляскаво бъдеще, след като едва 17-годишен отстрани Томаш Бердих през 2009-та година, а след това отстъпи на тогавашния №1 в света Рафаел Надал в три сета.

 

През миналата година Гришо преодоля квалификациите, но имаше тежък жребий за първи кръг и отстъпи на Жо-Филфред Цонга. 

 

Димитров и Томич не са се срещали до този момент като професионалисти. Имат една среща през 2007-ма година на юношески турнир, която е спечелена от австралиеца след отказване във втория на нашето момче. Гришо е 17 месеца по-възрастен и се намира на четири места пред Томич в ранглистата.

 

Българинът отново ще участва и на двойки заедно с Маркос Багдатис. Съперници на двамата в първи кръг са Юлиян Кновле и Филип Полашек - №29 и №37 в ранглистата на двойки. 

 

Водач в основната схема на турнира в Ротердам е миналогодишният шампион Роджър Федерер. Негов съперник в първи кръг е Грега Жемля. Малко по-късно в схемата швейцарецът може да се изправи срещу друга млада надежда - Йежи Янович, който само преди дни отправи тежки критики към световния №2.

 

На турнира участват още Хуан Мартин дел Потро, французите Жо-Вилфред Цонга, Ришар Гаске, Жил Симон и Гаел Монфис и други.

 

ОСНОВНА СХЕМА В РОТЕРДАМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини