ВИДЕО: Рафа разби Шарди по пътя към финала в Чили



10-02-2013 09:33 | Николай Драганов

Завърналият се след 7 месеца извън кортовете Рафаел Надал постигна шеста поредна победа на турнира VTR Open в Чили, която го класира на финал.

 

Испанецът надигра категорично с 6:2, 6:2 Жереми Шарди по пътя към титлата от скромния турнир във Виня дел Мар, който се превърна в арена на голямото му завръщане в тениса.

 

Така Надал ще участва в пряка битка за две титли, след като със своя партньор на двойки Хуан Монако ще играе финал и на двойки.

 

Съперник на Рафа във финала на сингъл ще бъде аржентинецът Орасио Себайос, който се намира под №73 в света. На двойки Надал и Монако ще спорят за трофея с Паоло Лоренци и Потито Стараче.

 

"Радвам се на всичко, което се случва. Играя по-добре с всеки следващ двубой. Не мога да искам повече", бяха първите думи на испанеца след успеха над Шарди.

 

"Играх добре, по-добре отколкото в предишния мач, което е най-важното на този етап. Не мога да правя сравнение с формата си отпреди 7 месеца, защото играя отново тенис едва от седмица."

 

"Страхотно е да бъда на финал, особено след толкова време принудителна почивка. Срещу Себайос ме очаква тежък мач, той играе страхотен тенис. Надявам се да бъда в добро физическо състояние и да се забавлявам на корта, както го правих през цялата седмица", завърши Рафа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини