България приема конгрес на Тенис Европа



11-02-2013 14:07 | Искрен Минчев

Българската федерация по тенис получи поредното признание за авторитета си в международен мащаб. София ще приеме през март 2014-а годишния конгрес на Тенис Европа и така ще се превърне в единствения град, който организира асамблеята за втори път след 2006 година.

В организацията членуват 49 европейски тенис федерации, което я прави най-голямата регионална асоциация в Международната тенис федерация (ITF). Тенис Европа, която е със седалище в Базел, играе активна роля във всички аспекти на спорта на Стария континент.

Очаква се на срещата у нас да бъде избран наследникът на сегашния президент на европейската тенис асоциация Жак Дюпре, както и да бъдат обсъдени ключови теми и насоки за развитието на тениса в бъдеще.

Ще присъстват президентите на всички европейски федерации и президентът на Международната тенис асоциация Франческо Ричи Бити. България ще бъде представена от президента на федерацията Стефан Цветков, който е и член на борда на директорите на Тенис Европа.

Както е известно, България има представители в четири от комисиите на структурата и в една от комисиите на Международната тенис асоциация.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини