Дора Рангелова: Можехме да бием и Великобритания



11-02-2013 16:08 | Станко Димов

Тенисистките от националния отбор, който се класира на полуфинал в първа група на Евро-африканската зона на "Фед къп" в Ейлат, се прибират тази вечер в България.

Капитанката на състава Дора Рангелова, Диа Евтимова, Изабелла Шиникова, спаринг-партньорът Серафим Грозев и масажистът Васил Киречев трябва да кацнат на летище "София" около 20:30 часа с полета от Истанбул.

Първата ракета Цветана Пиронкова вече е в Доха, където ще участва на турнира от категория "Премиер", а Елица Костова замина за Съединените щати, също за участие в състезание.

"Доволна съм от представянето на отбора и формата, която показаха момичетата. Мисля си, че имахме шанс да спечелим и полуфинала срещу Великобритания. Ако Цвети беше успяла да победи Уотсън и да направи 1-1, щяха да се получат интересни двойки с непредвидим изход", коментира Рангелова на път от Ейлат за Тел Авив.

Българките спечелиха своята група "D" след победи с по 3-0 срещу Холандия, Люксембург и Словения. В решителния двубой за класиране за плейоф за Световна група две националките отстъпиха с 0-2 на британките.

Тенисистките ни записаха най-добро представяне във "Фед къп" от 2005 година, когато в Анталия стигнаха до плейоф, но по-късно отстъпиха на Япония в Токио.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини