Серина ще атакува първото място в света тази седмица



Серина ще атакува първото място в света тази седмица
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
11-02-2013 19:41 | Станко Димов

Серина Уилямс се завръща на корта тази седмица на силния турнир в Доха. Американката не е играла от Australian Open насам, когато получи контузия в глезена и в крайна сметка отпадна на четвъртфинал.

Тази седмица обаче американката има реален шанс да оглави ранглистата, тъй като разликата с актуалната №1 в света Виктория Азаренка е твърде малка, а освен това в Доха Вика има да защитава титла от миналата година.

„Определено искам да се върна на върха, в това няма спор. Ако се случи ще бъде страхотно. Ако не – няма за какво да съжалявам. Първото място в света не е единствената ми цел, имам си и други приоритети”, коментира Серина Уилямс.

„Знам, че можех да стана №1 още в Австралия, но не се получи. Напуснаха турнира контузена. Честно казано не знам в какво състояние съм. Ще изляза на корта и ще дам 100% от себе си.

"Изминаха 2 седмици от Australian Open, а понякога това е недостатъчен период за възстановяване. Надявам се да не изпитвам болки в крака и да мога да играя наравно с останалите в Доха”, коментира още Уилямс.

Първият съперник пред Серина в Доха ще бъде „щастливата губеща” Дария Гаврилова. При победа американката ще се класира за трети кръг, където най-вероятно и предстои двубой с Роберта Винчи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини