4 000 полицаи пазят Надал в Мексико



4 000 полицаи пазят Надал в Мексико
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-02-2013 09:17 | Николай Драганов

За сигурността на испанския тенисист Рафаел Надал и останалите участници в турнира от сериите ATP 500 в Акапулко ще се грижат 4 000 полицаи, военни и федерални агенти.

Това ще бъде трети турнир за Рафа след завръщането му на корта. На VTR Open в Чили той загуби финалите на сингъл и на двойки, но след това на Brasil Open в Сао Пауло триумфира с титлата. И двата турнира бяха от категория ATP 250, докато надпреварата Abierto Mexicano Telcel в Мексико е първа от категория 500 за испанеца.

През миналата година Надал не е участва в Мексико, а шампион стана неговият сънародник Давид Ферер. Тези охранителни сили се мобилизират заради засиленото напрежение и насилие между съперничещи си банди наркотрафиканти.

Акапулко стана най-кървавият град в Мексико, където в началото на месеца 6 испански туристки бяха изнасилени. Четирите хиляди агенти по сигурността са три пъти повече от полицията в този курортен град.

Те ще следят достъпа до кортовете "Мекстенис" със 7 500 зрителски места и главния хотел, където ще бъдат настанени играчите и техните треньори. Ще бъде очертан охранителен периметър, а колите ще бъдат претърсвани.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини