Ана Иванович: Надявам се да дойда в България



19-02-2013 14:29 | Станко Димов

До второто издание на Турнира на шампионките в София има повече от половин година, но вече се появиха и предположенията за специалните покани („уайлд-кард”), които организаторите ще раздадат на две състезателки. Според информация на „Труд”, една от поканите ще бъде отправена към бившата №1 в света Ана Иванович. Всъщност сръбкинята има богата история с Турнира на шампионките, който тя спечели последователно през 2010 и 2011-а година. Миналият сезон сръбкинята не защитава титлата си в София, тъй като по същото време трябваше да играе за родината си във финала на „Фед Къп”. Предлагаме ви едно интервю на Иванович, специално за Турнира на шампионките в София, в което тя пряко декларира желанието си да участва в надпреварата. (бел.ред. интервюто е взето в навечерието на миналогодишното издание на турнира).

- Какво място заема Турнирът на шампионките във вашата кариера?
Без съмнение това е едно от любимите ми състезания. Освен това е турнирът, в който имам най-голям успех – никога не съм  губила среща в него.
 
- А какво е различното в него, в сравнение с останалите състезания?
Чувството е особено, защото в турнира участват само осем тенисистки. Това прави обстановката по-задушевна. По-малко хора има покрай съблекалните и фоайетата, което ми действа релаксиращо. А и се играе само по един мач в един час, така че атмосферата е винаги вълнуваща и срещите са интересни.
 
- Какво си спомняте от 2010 година и вашата първа титла в Бали?
Помня, че имах труден сезон, но заиграх доста добре към края му. Спечелих турнира в Линц и вече можех да продължа тази форма и в Бали. Спомням си, че когато пристигнах в Индонезия се притеснявах колко ли е бърза настилката и дали ще успея да се адаптирам. Но изиграх страхотен мач в първия кръг срещу Павлюченкова. Като цяло имах страхотна седмица!
 
- Надявахме се да защитите трофея си в София. Щяхте ли да дойдете, ако турнирът не съвпадаше с финала за „Фед къп”, където играят Сърбия и Чехия?
Със сигурност! Аз съм много горда и развълнувана да играя във финала на „Фед къп”. Но в същото време съм разочарована, че няма да мога да защитавам титлата си в София. За мен е голям срам, че двете състезания са по едно и също време.
 
- Имате много почитатели в България. Ще им кажете ли нещо специално?
Приятно ми е да чуя, че имам толкова фенове. Съжалявам, че няма да мога да дойда, за да ги видя! Благодарна съм за тяхната подкрепа и се надявам да дойда пак в страната ви.
 
- Какво очаквате от турнира в София?
Очаквам едно интересно състезание – винаги, когато някоя страна организира нов турнир е много вълнуващо. Това е специален момент за всички: за организаторите, за зрителите и за състезателите.
 
- Смятате ли, че на Пиронкова ще бъде трудно да играе у дома?
Ще има повече напрежение върху нея, това е сигурно. Но също така тя може да използва домашната подкрепа като свое предимство. Сигурна съм, че в залата ще има много хора, които ще я аплодират и това може да помогне на Цветана, за да премине успешно през тежките двубои.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини