Марион Бартоли призна: Трябва да отслабна!



23-02-2013 15:42 | Станко Димов

Амели Моресмо, която е бивша шампионка от Уимбълдън и Australian Open, е новият треньор на Марион Бартоли. Новината бе потвърдена лично от нисичката французойка, която към днешна дата е №11 в ранглистата на WTA.

„От доста време насам не се чувствам добре на тенис корта. Това беше причината за промяната”, коментира Бартоли. До сега най-добрата френска тенисистка бе тренирана от баща си Валтер, който в бъдеще ще трябва да отстъпи крачка назад.

„Амели ще бъде моят треньор в следващите няколко големи турнира. Разбира се, след това ще видим как ще продължим. Аз искам да имам треньор не само за големите турнири, а за всяка седмица.

Засега най-важната задача пред мен е да вляза в кондиция. Трябва да прекарвам повече часове във фитнес, да следвам повече процедури. Трябва ми известно време, но съм сигурна, че ще стане. Трябва да загубя и няколко килограма”, призна Бартоли.

„През последните години тенисът се промени доста. Сега играта е много по-силова. Ако не си физически готов на 200%, няма как да се справиш с топ играчите. Погледнете какви данни имат Азаренка, Вожняцки, Шарапова, Радванска. Те могат да играят по 3 часа, при това ден след ден. Това е рецептата за успех в съвременния тенис”, коментира Бартоли.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини