Квитова не прави планове за ранглистата, наслаждава се на момента



24-02-2013 13:51 | Станко Димов

Петра Квитова спечели 10-ата титла в кариерата си, след като в събота победи с 2:1 сета Сара Ерани на финала на силния турнир за жени в Дубай.

Това беше първа титла за чехкинята от началото на сезона, а с играта си през седмицата шампионката от Уимбълдън 2011 показа, че отново е близо до най-добрите си дни в тениса. След триумфа Квитова запази спокойствие и коментира, че на този етап само се наслаждава на играта си.

„Знаех, че ще трябва да се боря здраво за всяка топка, защото тя (Ерани) беше във вихъра си, особено през втория сет. В тези моменти през главата ми минаваше само мисълта, че не трябва да се предавам, а да продължа да се боря за всяка точка. Ключовият момент в двубоя? Не знам, може би при 2:1 в третия сет, когато Ерани пропусна едно воле”, коментира Квитова.

Чехкинята призна също, че на този етап не прави някакви конкретни планове за атака на първата позиция на ранглистата, или нещо подобно.

„Доволна съм от начина, по който играя в момента. За мен това е важното нещо. Не мисля, че този турнир е повратна точка в кариерата ми. Да, много велики тенисистки взеха участие тук и беше трудно да ги победя, но аз продължавам да мисля само за моята игра. Това е приоритетът ми”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини