Надал отрече твърденията, че вече е отказал Индиан Уелс



27-02-2013 22:09 | Николай Драганов

Рафаел Надал отхвърли твърденията на вестник "Марка", че вече е взел решение да не играе на двата "Мастърс 1000" в САЩ през месец март.

 

Както е известно, испанското издание излезе с новината, че независимо от представянето си на Mexico Open в Акапулко, Надал ще се оттегли от участие в Индиън Уелс и Маями.

 

Световният 5 бе извън игра 7 месеца заради проблеми в коляното, но се завърна през миналия месец и вече изигра два турнира. В Чили той стигна до финал, а малко след това в Бразилия спечели титлата. 

 

"Моето настоящо намерение е да играя на Индиън Уелс", гарантира Рафа пред AP след победата си в първи кръг в Акапулко.

 

"Това е истината към днешната дата - аз обичам този турнир и искам да играя там. Но ако не се чувствам добре и реше да изчакам със завръщането на твърди кортове, ще го пропусна и ще изчакам клей турнирите в Европа. Днес обаче не мога да ви отговоря дали това ще се случи", категоричен бе Рафа.

 

Още преди турнира в Мексико той заяви, че след неговия край ще направи равносметка на трите изиграни надпревари и ще прецени дали да играе в САЩ.

 

"Казвам ви самата истина. Още не знам дали ще отида или не. Зависи от това как ще се чувствам на всеки следващ ден или седмица."

 

Засега Рафа е по-скоро оптимист, относно състоянието на своето коляно. "Към момента, в три поредни дни, коляното ми е в добро състояние и това ме прави щастлив и оптимист, че нещата се движат в правилна посока."

 

"Коляното е по-добре, отколкото беше в Чили и Бразилия. Това е основният ми приоритет - да съм здрав и да се чувствам добре. Да се възстановя на 100%. Не бях фаворит за титлата нито във Виня дел Мар, нито в Сао Пауло. Не съм и в Акапулко, но ако съм здрав и се чувствам добре, ще се променят и амбициите ми."

 

Утре сутрин около 6:00 часа българско време, Надал ще изиграе втория си двубой в Акапулко, а негов съперник е намиращият се под №91 в света Мартин Алюн. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини