Дел Потро е първият полуфиналист в Дубай (обновена)



28-02-2013 15:24 | Станко Димов

Поставеният под №4 в основната схема Хуан Мартин дел Потро е първият, който достигна до полуфинал на турнира на открито Dubai Duty Free (АТР 500).

Това стана факт, след като снажният аржентинец се наложи с 6:4, 6:2 над квалификанта Даниел Брандс (Германия) в двубой, който продължи 62 минути.

Дел Потро проби на нула съперника си при 5:4, като затвори първия сет след 35 минути. Силната серия на аржентинеца се пренесе и в началото на втория сет, като Дел По записа общо 5 поредни гейма на сметката си.

Аржентинецът показа отлична игра при сервис, като спечели 81% от точките след свой начален удар.

"Играх много добре през втория сет. През първата част имах късмет да се възползвам от възможността за пробив в най-добрия момент. Имах известни проблеми от форхенд, но пък за сметка на това при сервис бях много стабилен", коментира Дел Потро.

Победата бе 11-а за шампиона от US Open 2009 от началото на сезона. Преди 11 дни той вдигна своята 14-а титла, триумфирайки на турнира в зала в Ротердам, който също бе от категорията АТР 500.

На полуфинал в Дубай Дел Потро ще срещне победителя от двубоя между №1 в света Новак Джокович и италианеца Андреас Сепи.

ОСНОВНА СХЕМА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини