За първи път: Джокович и Надал пред българска камера



28-02-2013 16:24 | Станко Димов

Новак Джокович и Рафаел Надал са сред героите на български документален филм. Лентата на журналистката Анелия Каранова е заснета по време на турнира от сериите „Мастърс 1000” в Монте Карло през април миналата година.

Джокович заявява в интервю за Каранова, че вярва, че има живот след смъртта. „Винаги, когато съм на корта, духът на дядо ми е с мен и ми помага. Всеки може да се завърне на тази земя след физическата си смърт, като човек или друго живо същество, за да изпълни мисията си", разсъждава сърбинът (бел.ред. дядото на Джокович почина в началото на въпросния турнир в Монте Карло. Въпреки тъжната вест, Ноле реши да не прекъсва участието си в надпреварата и в крайна сметка достигна до финал, където загуби от Надал).

Джокович, който е почитател на източните философии, разкрива тайната за успеха си за първи път пред българска медия.

Уникалният 40-минутен филм ще бъде излъчен по TV+ на 2 март (събота) от 14,00 часа. За първи път български телевизионен екип снима не само атмосферата на кортовете в Монако, но надниква и в нощния живот на тенис величията, пише БТА.

Сред героите на продукцията са още чичото и треньор на Рафаел Надал - Тони Надал, друг известен испански тенисист Давид Ферер, както и легендите на тениса от близкото минало Бьорн Борг (Швеция) и Илие Настасе (Румъния).

Каранова единствена е допусната до тренировките на звездите, начина им на забавление, ПР-а им преди състезания. Тя разказва, че много от тях обичат да танцуват до зори на най-актуалните световни хитове, но никога не посягат към алкохол и цигара.

В Монте Карло тенисът е любим спорт на младото кралско семейство. В лентата са заснети и принц Алберт и принцеса Шарлен с емоциите им от тенис турнира.
Екипът на Анелия Каранова, която е известна с интервютата си със световни знаменитости като Пласидо Доминго, Диего Марадона, Жерар Депардийо, Хулио Иглесиас и много други, подготвя специално за българските зрители и поредица от документални филми за най-успелите хора в света.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини