Рафа: Не съм фаворит, коляното ми е все по-добре



01-03-2013 13:58 | Николай Драганов

Световният №5 Рафаел Надал продължава да поднася добри новини на милионите си привърженици по света, след като рано тази сутрин записа трета победа на турнира в Акапулко и се класира на полуфинал в първия турнир от категория ATP 500 след завръщането си на корта. След един финал и една титла в по-ниската категория, Рафа изглежда готов и за най-сериозното си предизвикателство - Николас Алмагро.

 

До този момент двамата са се срещали общо осем пъти, като във всеки един от тези двубои Рафа е стигал до победата. Утре сутрин обаче неговият сънародник Алмагро може би за първи път не излиза срещу Надал като категоричен аутсайдер и със сигурност се надява на първа победа в сблъсъците помежду им.

 

"Беше много труден мач, Леонардо игра наистина добре във втория сет", коментира Матадора след успеха си над Леонардо Майер. "Заигра много по-агресивно, а сервисът му заработи отлично." Подобно на двубоя си срещу Алунг, Рафа записа категоричен успех в първия сет и свали оборотите във втория. Срещу Алмагро обаче, той ще трябва да покажа едно и също ниво през целия двубой. Николас е първият съперник от Топ 20, срещу когото Надал ще играе след завръщането си.

 

"Не се чувствам като фаворит в утрешния мач. Не играх тенис седем месеца, а утре ще се изправя срещу страхотен играч на клей. Разбира се, ще дам всичко от себе си, за да направя добър мач и да се класирам на финал", обеща Надал.

 

"Това ще бъде трети пореден полуфинал за мен, което са фантастични новини. Най-добрите ми три мача пък бяха именно тук. Сега чувствам, че няма какво да губя, без значение какво ще се случи утре. Няма значение дали ще се класирам на финал, или ще отида да играя на друг турнир знаейки, че коляното ми се чувства все по-добре", завърши испанецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини