Новак Джокович с втори финал за сезона



01-03-2013 17:07 | Станко Димов

Новак Джокович достигна втори финал във втория турнир, в който участва от началото на сезона. След като преди месец вдигна трофея от Australian Open, световният №1 ще има възможността да го направи и на турнира в Дубай (АТР 500).

Ноле стигна до двубоя за трофея, след като на полуфиналите се наложи с 6:3, 6:4 над Хуан Мартин дел Потро. Това беше 17-а поредна победа на сърбина и 12-а поредна над състезател от Топ 10.

Джокович игра почти перфектно през първия сет, който си осигури с 6:3 след 35 минути престой на корта. Сърбинът показа изключително ефективност, като дори не даде точка за пробив пред Дел Потро.

За сметка на това с пробив на 0 за 4:2, №1 в света си гарантира повеждане в резултата. Аржентинецът пък бе доста колеблив, а освен това вкара едва 50% първи сервис.

Началото на втория сет бе за Дел Потро, който след пробив поведе с 3:0 гейма. Джокович обаче показа защо е №1 в света, успя моментално да върне пробива и записа серия от 5 поредни гейма – 5:3.

При 5:4 пък Ноле сервираше за място на финал, но малко очаквано Дел Потро проби за 5:5 и двубоят продължи. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който сърбинът се наложи със 7:4 точки. 

Съперникът на Новак Джокович на финала ще бъде определен от двубоя между Роджър Федерер и Томаш Бердих.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини