Два златни медала за България навръх националния празник



04-03-2013 15:27

Два златни медала спечелиха състезателите на СК Гладиатор от силния турнир по таекуондо Омега Къп. Надпреварата се проведе в сръбската столица Белград и събра повече от 600 участници от 10 държави. Дупнишкият тим бе представен от петима таекуондисти, а шампиони в своите категории станаха Стефан Самарджиев при юношите и Митко Джорджев при кадетите.

По пътя си към титлата двамата дупничани постигнаха по 4 убедителни победи и заслужено триумфираха. Теодор Георгиев и Кристиян Димитров при мъжете и Георги Жиков при най-малките се представиха под възможностите си и останаха без отличия.

“Щастлив съм от двата златни медала, тъй като навръх националния празник развяхме българското знаме в залата”, горд бе треньорът Христо Михалчев пред dennews.

Сега Михалчев подготвя документи за престижен турнир от клас А в Белгия, но участието на Гладиатор е под въпрос, заради сериозните финансови затруднения на клуба. Състезанието обаче е с голяма важност, тъй като има отношение за класирането на дупнишките таекуондисти за Европейското и Световното първенство, за където сериозен шанс имат 7 представители на Гладиатор.

Междувременно пък Теодор Георгиев спечели проект “Работилница за млади таланти”, който би му спомогнал за участие на Световното.

От днес стартира програмата на Спортното министерство “Спорт за децата в свободното време” по направление „Начално обучение по вид спорт”. Занимания по таекуондо ще се провеждат до 31 юли в залата на ЦДГ „Калина” в Дупница.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини