Шеста поредна загуба за Цветана Пиронкова



07-03-2013 08:22 | Николай Драганов

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова записа шеста поредна загуба през 2013-та година, след като отстъпи на Кристина Макхейл в първи кръг на силния турнир в Индиан Уелс.

Цвети загуби с 2:0 след 6:3, 6:4 в отделните части за 1 час и 23 минути и продължава черната си серия. Българката започна годината с две победи в Хобарт, след което неизменно допуска поражения в първи кръг вече в пет поредни турнира.

Единствената добра новина за Пиронкова в този момент е, че тя няма да защитава точки от миналата година, когато също отпадна в първи кръг в Индиан Уелс.

Следващият турнир за нея е този в Маями след две седмици. Това е втора загуба за нашето момиче от 20-годишната американка, която я надигра и през 2011-та година в Синсинати.

Първият сет започва с пробив на нула в полза на Махкейл, а при 1:2 пропусна две точки за връщане на пробива. При 3:5 пък сервираше за оставане на сета, но не успя да го стори и загуби първата част.

Вторият сет тръгна по-добре - с пробив в полза на Пиронкова, затвърден за 2:0, но при 2:1 Макхейл го върна и изравни. Цвети изгуби още веднъж подаването си за 2:4 в полза на американка, но още в следващия гейм успя да го върне, а малко след това да изравни за 4:4.

Отново сервирайки за оставане в мача, Пиронкова за трети път в сета и общо за пети допусна да бъде пробита и съответно напусна турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини