Андреа Петкович: Контузиите ме направиха друг човек



07-03-2013 18:41 | Станко Димов

Германката Андреа Петкович продължава с несполуките си да се завърне към най-силните си дни. В началото на годината ексцентричната тенисистка най-после се завърна към спорта, но още в първия си турнир (Хопман Къп), получи контузия.

През седмицата Петкович, която в момента е извън Топ 150 на женския тенис, получи „уайлд кард” за квалификациите на силния турнир в Индиан Уелс. Германката се справи с първата си съперничка, но във втори кръг допусна загуба.

„Двата ми двубоя бяха много начесто, буквално през няколко часа. След толкова контузии няма как да давам 100% от себе си през няколко часа”, сподели Петкович.

„Мисля, че всичките контузии ме промениха, не само като играч, но и като човек. Преди не исках да правя промени, макар и някои от тях да бяха наложащи, сега не е така. Нямам някакви конкретни очаквания. Мнозина ме отписаха за тениса, но аз не искам да се отказвам.

Хората, които ме познават знаят, че имам много други варианти, с които да се занимавам в живота си. но аз обичам тениса и искам да си дам още един шанс, да опитам всичко наново”, категорична е германката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини