Гулбис се закани на Надал след 13-тата си поредна победа



12-03-2013 09:46 | Николай Драганов

Големият латвийски талант със спорен характер Ърнест Гулбис записа своята 13-та поредна победа, надигравайки Андреас Сепи в трети кръг на турнира в Индиан Уелс с 5:7, 6:3, 6:4.

 

Гулбис стартира от квалификациите на турнира в Делрей Бийч, но успя да триумфира с титлата, след което продължи по същия начин и в Индиан Уелс, доказвайки защо е считан за играч с огромен потенциал.

 

До този момент той и Рафа са срещали четири пъти, като във всеки един от тях победител е испанецът. В три от тези четири случая обаче, Гулбис успява да вземе сет на Надал и да го затрудни сериозно, при това и на трите различни настилки.

 

На твърди кортове те са срещали два пъти - през 2008-ма година в Мадрид и през 2011-та в Доха. В Испания Рафа печели със 7:5, 3:6, 6:3, а в Катар е по-категоричен - 7:6(3), 6:3.

 

В момента Ърнест се намира под №67 в световната ранглиста, докато Надал е под №4 с шанс за №3 при титла в Индиан Уелс.

 

"Ако продължа да играя по начина, по който го правя в последните няколко седмици, това може би ще се окаже разликата между нас двамата. Вярвам, че мога да победя. Харесва ми да играя срещу него, защото той използва много топспин и това е добре за тайминга ми", сподели Гулбис.

 

"Вярвам, че мога да го победя. Той е изключителен тенисист, но ако играя както мога - имам шанс да го отстраня", категоричен е Гулбис, който не се слави с особено ниско самочувствие.

 

"Неговият стил ми допада - харесвам да играя срещу играчи, които използват много топспин и високи топки. Не обичам плоски и дълбоки удари", коментира Гулбис.

 

"Надявам се да продължа да се представям по същия начин, по който играя през последните седмици и това да се окаже разликата между нас."

 

"Трябва да играя моята игра. Да, може би ще ми трябва по повече от един удар, за да запиша уинър, но какъв е проблемът - няма значение кой е срещу теб, когато правиш уинъри. Един удар в единия ъгъл, един в другия и това е", в типичен стил продължи латвиецът.

 

"Имал съм своите шансове в предишни срещи с Надал, но ми липсваше дисциплина, липсваше ми физическа подготовка. Много неща ми липсваха. Искам да печеля по-лесно срещу играчи извън Топ 20, за да ми остават повече сили за големите тенисисти. Колко по-често играя с тях, толкова по-често ще ги побеждавам и ще трупам увереност", завърши Гулбис, който не крие, че си е поставил за цел да влезе в Топ 20 до края на сезона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини