Неубедително начало и обрат за Азаренка, Иванович отпадна



12-03-2013 11:16 | Николай Драганов

Шампионката от миналата година и поставена под №1 в схемата Виктория Азаренка се класира за четвърти кръг на турнира в Индиан Уелс след като постигна сравнително трудна победа над Кирстен Флипкенс с 3:6, 6:3, 6:0.

 

Вика загуби първи сет в тазгодишното издание на надпреварата, макар да откри с пробив в първата част, но в последствие допусна цели три на своя сметка за крайно 3:6. Световната №2 не бе особено категорична и във втората част, където загуби два пъти подаването си, но на свой ред проби три пъти за 6:3. В решителната трета част Азаренка най-после намери играта си, закрепи сервиса и взе шест поредни гейма, оформяйки "геврека", а с това и победата.

 

В следващия кръг Вика ще се изправи срещу Урсула Радванска, която надви Джейми Хемптън (САЩ) с 6:0, 7:6(4).

 

Проблеми нямаше за бившата №1 Каролина Вожняцки, която даде само три гейма на Елена Веснина за крайното 6:2, 6:1. В повторение на финала от Турнира на шампионките в София през миналата година, Вожняцки ще се изправи срещу Надя Петрова, отстранила Юлия Гьоргес с 6:1, 6:2.

 

Участието си в Индиан Уелс приключи сръбската красавица Ана Иванович, която отстъпи с 6:1, 3:6, 6:0 на Мона Бартел (Германия). В следващия кръг германката ще срещне Саманта Стосър, която надигра трудно Шуай Пън с 6:3, 3:6, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини