Шарапова надви Ерани и ще спори с Кириленко за място на финал



14-03-2013 10:57 | Николай Драганов

Световната №3 Мария Шарапова се класира на полуфинал за турнира в Индиан Уелс, след като надигра Сара Ерани със 7:6(6), 6:2 в четвъртфинал от долната част на схемата при жените.

 

Двубоят се превърна в типичен за женския тенис триумф на пробивите, като в първия сет те бяха общо 4 - по два за двете тенисистки. Той започна с два разменени пробива, а Шарапова загуби своето подаване първа за втори път при 3:3. Рускинята обаче успя да пробие отново в последния възможен и израви за 5:5. Стигна се до тайбрек, където двете загубиха общо 7 пъти своето подаване, но все пак Маша спечели с 8:6.

 

Във втората част имаше четири пробива - три за Шарапова и един за Ерани. Италианката само първото си подаване в него, а втория и единствен за нея гейм дойде след пробив за 2:2, тъкмо след като сама беше пробита. При 2:5 тя три точки за връщане на още един пробив, но в крайна сметка от втория си мачбол рускинята затвори срещата.

 

Това бе трета победа за Шарапова от три мача срещу Ерани, а нейна съперничка на полуфиналите ще бъде Мария Кириленко, която острани драматично Петра Квитова в другия четвъртфинал. До този момент двете рускини са срещали 6 пъти, а Шарапова води с 4:2 победи.

 

В горната част на схемата първият четвъртфинал противопоставя Анжелик Кербер и Саманта Стосър, а другият полуфиналист ще бъде излъчен от срещата между две бивши №1 - шампионката от миналата година в Индиан Уелс Виктория Азаренка и Каролина Вожняцки

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини