Джокович с победа №21, този път Куери не стигна до сензация



14-03-2013 11:36 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович надигра с 2:0 (6:0, 7:6(6)) сета американеца Сам Куери в двубой от осминафиналите на "Мастърс 1000" в Индиан Уелс.

По този начин сърбинът си отмъсти за загубата на турнира в Париж в края на миналата година, когато Куери стигна до знаменит обрат и все още е последният човек, надигравал Джокович в АТР.

От онзи мач насам сърбинът е в серия от 21 поредни победи, които му донесоха титлите от заключителния "Мастърс" в Лондон през 2012-та и Australian Open и турнира в Дубай през този сезон.

Джокович спечели категорично първата част само за 23 минути с 6:0, след което поведе с пробив и 3:2 и във втория сет. Куери успя веднага до го върне, а след това двамата печелеха своите подавания, което логично доведе до тайбрек.

Там Ноле отново стартира с най-доброто, на което се способен и дръпна с 5:1 точки, но американецът успя да спаси два мачбола при 4:6 и изравни. Джокович обаче не позволи нов обрат, взе следващите две подавания и затвори мача в своя полза.


В спор за място на полуфиналите, сърбинът ще се изправи срещу Жо-Филфред Цонга, който надви Милош Раонич с 2:1 сета след 4:6, 7:5, 6:4 в отделните части.

Канадецът взе първата част след един пробив в петия гейм, а във втория сет всичко вървеше към тайбрек като нямаше нито една точка за пробив, но при 6:5 в своя полза Цонга стигна до 40:0 в подаването на Раонич и от втория опит изравни резултата в сетовете.


Изключително равностойна бе и последната част, където французинът отново нанесе удар в самия край - при 5:4 и 30:30 в подаването на Раонич се стигна до първата точка за пробив в сета, реализирана успешно за 2:1 сета в полза на Цонга.


Джокович и Цонга имат 14 мача помежду си до този момент, а сърбинът има 9 победи и 4 загуби. За последно те се срещнаха на заключителния "Мастърс" в Лондон през миналата година, а победата бе за Джокович - 7:6(4), 6:3. Последната победа на французина датира от 2011-та година, когато без игра заради отказване преодолява Ноле в Париж, а на корта го побеждава за последно през 2010-та година на 1/4-финал на Australian Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини