Контузия спира Стосър от игра едва за втори път



15-03-2013 15:47 | Станко Димов

Бившата шампионка от US Open Саманта Стосър прекрати заради контузия участието си на силния турнир в Индиан Уелс. Австралийката не излезе за двубоя си срещу Ангелик Кербер и прати без игра съперничката си на полуфинал в надпреварата. Все пак Стосър застана пред медиите и разкри какви са мотивите за крайното решение.

„В последния ми двубой (срещу Мона Бартел) почувствах болки в мускул на десния прасец. Мисля, че това се случи 4 точки преди края на двубоя. Кажете ми има ли по-голям карък от мен?  Вчера си взех почивен ден, не тренирах. Третирах болезненото място с лед, може би 10 пъти в рамките на един ден. Тази сутрин реших да направя лека тренировка, но след само 5 минути на натоварване осъзнах, че няма как да продължа.

Предстоят ми разговори с доктори, които да ми кажат колко дни ще трябва да почивам. Нямам представа колко ще отсъствам, никога преди не съм имала подобна контузия и не знам какви особености има тя.

Много съм разочарована. Сезонът започна трудно за мен, но през последните дни наистина усещах, че играта ми се подобрява. Обичам турнира в Индиан Уелс, страхотно е да излезеш на централния корт пред толкова много хора. Не исках да приключвам така участието си, но за жалост нямах друг вариант”, коментира Стосър, която едва за втори път в кариерата си отказва да излезе на корта заради контузия.

По всяка вероятност австралийката ще откаже участие от започващия през другата седмица турнир в Маями.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини