Дел Потро с изключителен обрат срещу Джокович



17-03-2013 02:49

Хуан Мартин дел Потро постигна един от най-впечатляващите обрати в своята кариера и изобщо през този сезон. Той надигра световния номер 1 Новак Джокович в полуфиналите на "Мастърс 1000" в Индиан Уелс - 4:6, 6:4, 6:4 за три часа битка.

В първия сет играта вървеше гейм за гейм, въпреки че Джокович имаше не малко шансове да пробие. До 4:4 той пропусна четири такива възможности, а в тези разигравания допусна и някои леки грешки.

При 5:4 за Джокович той получи три сетбола при сервис на Дел Потро. Аржентинецът спаси първите два, но при третата Ноле показа фантастична игра в защита и стигна до успеха - 6:4.

В паузата между сетовете Дел Потро поиска и намеса на физиотерапевта заради проблем в десния крак.

Още на старта на втория сет аржентинецът обаче стигна до първия си пробив в мача за 1:0. Радостта му бе кратка, тъй като Джокович го върна веднага - 1:1. Дел Потро не се притесни и след много оспорван пак проби за 2:1. При това той го постигна след фантастично разиграване в решителната точка.

Пробивите не спряха и след това. Дел Потро реализира нов такъв и сервираше за сета при 5:2. Сърбинът не се предаде и спечели два поредни гейма - 4:5 като отрази и сетбол. Дел Потро не трепна при втория случай, в който имаше възможност да затвори - 6:4 за близо час игра.

Световният номер 1 реагира по шампионски и направи пробив още на старта на решителния сет за 3:0. Дел Потро не трепна и след много агресивна игра успя да изравни за 3:3. Нещо повече - при този резултат той стигна до още две точки за пробив, но Джокович ги спаси и поведе с 4:3.

Дел Потро имаше нови два шанса да пробие и при 4:4. При втората, в която зрителите отново видяха страхотно разиграване, не сгреши - 5:4 и сервис за мача. И този път той не трепна като завърши битката с ас.

Съперник на Дел Потро във финала ще бъде Рафаел Надал. До момента Надал води със 7:3 в преките сблъсъци. Само на твърди кортове те са си разменили по 3 успеха.

В същото време Рафа няма победа на подобна настилка от 2010-а. Той обаче е спечелил последните им три сблъсъка - през 2012-а на клей.

Финалният двубой е в неделя от около 23,00 часа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини