Цвети стартира срещу Даниела Хантухова в Маями



18-03-2013 19:28 | Николай Драганов

Цветана Пиронкова ще се изправи срещу Даниела Хантухова в първи кръг на турнира от категорията "Премиер" в Маями, който стартира утре вечер.

 

До този момент Цвети се е срещала със словашката красавица един единствен път, а това се случва през 2011-та година на червените кортове в Рим, когато Хантухова печели с 6:4, 6:2.

 

Словачката е достигала до №5 в света в своята кариера, но в момента е далеч от най-добрите си дни и заема 69-то място в ранглистата. В кариерата си има и пет титли от календара на WTA.

 

Формата на Хантухова от началото на годината също е спорна - 7 победи и 7 загуби, като все още не е достигала по-далеч от трети кръг. За последно тя отстъпи на Виктория Азаренка във втори кръг в Индиан Уелс.

 

Още по-тежко обаче изглежда положението на Пиронкова, която е в серия от шест поредни загуби. Последният си успех Цвети записа над Клара Закопалова на старта на годината в Хобарт. Пловдивчанката има седем участия в Маями, като в първите четири случая отпадна в първи кръг, а в последните три достига до втори.

 

Ако успее да спре черната си поредица от поражения, във втори кръг Пиронкова ще срещне световната №7 Сара Ерани. През миналата година българката отстрани в първи кръг Петра Мартич, след което загуби от Роберта Винчи.

 

Поставена под №1 в основната схема е Серина Уилямс, която започва от втори кръг срещу Флавия Пенета или Юхана Ларшон. Виктория Азаренка ще се изправи срещу Мадисън Кийс (САЩ) или квалификантка, а Мария Шарапова очаква Йожени Бушар от Канада или момиче, идващо от квалификациите. Шампионката от миналата година Агниешка Радванска ще се изправи във втори кръг срещу Сие Су-Уей или Лесия Цуренко.

 

На турнира в Маями могат да настъпят куп промени в челото при жените, тъй като разликите между първите три са минимални, а ако няма изненади на полуфинал би трябвало да видим Серина срещу Радванска и Шарапова срещу Азаренка.

 

Мачовете от първи кръг ще се играят във вторник и сряда, като все още не е ясно кога ще видим на корта Цветана Пиронкова.

 

ОСНОВНА СХЕМА В МАЯМИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини