Каратанчева с победа в квалификациите в Маями



Каратанчева с победа в квалификациите в Маями
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-03-2013 10:53 | Николай Драганов

Състезаващата се за Казахстан българка Сесил Каратанчева преодоля първия квалификационен кръг на турнира в Маями, надигравайки драматично с 6:1, 5:7, 7:6(3) Анастасия Родионова (Австралия).

 

Двубоят се разви по типичен за мачовете на Каратанчева сценарий и предложи няколко обрата. Българката взе убедително първата част с 6:1 гейма и първа проби във втория, но допусна обрат и изравняване на резултата след 5:7. 

 

Третият сет тръгна лошо за Каратанчева, тя изостана с пробив при 4:2, но успя да спечели три поредни гейма и да обърне. За кратко, тъй като Родионова върна пробива в последния възможен момент, затвърди го а след това стигна до два мачбола в подаването на Сесил. Тя обаче се справи, вкара мача в тайбрек, който спечели сравнително лесно със 7:3 точки.

 

От основната схема я дели само още един мач, но срещу водачката в квалификациите Силвия Солер-Еспиноса (Испания). Добрата новина за Каратанчева е факта, че при единствената срещу между двете, българката печели с 2:0 сета, а това се случва през 2011-та година в Марбея.

 

В момента Каратанчева е на 120-то място в ранглистата, докато Солер-Еспиноса е 68-ма. Двубоят е трети по програма на корт №6, където мачове стартират около 16:00 часа българско време.

 

СХЕМА ЗА КВАЛИФИКАЦИИТЕ ПРИ ЖЕНИТЕ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини