Контузената Азаренка: Добрата новина е, че съм тук



20-03-2013 12:06 | Николай Драганов

12 месеца по-рано, Виктория Азаренка изживяваше може би най-добрия момент в своята кариера, пристигайки в Маями като действащ шампион, №1 в света и в серия от 23 поредни победи през 2012-та година. Днес нещата са малко по-различни. Макар Вика отново да пристига в Южна Флорида без поражение на корта, тя изпитва сериозни проблеми с болезнена травма в десния си глезен, като все още не е ясно дали изобщо ще излезе за първия мач, който по всяка вероятност трябва да се състои в петък.

23-годишната белорускиня има 17 поредни победи през новия сезон и все още няма загуба след игра, но и се наложи да се откаже от четвъртфиналния мач срещу Каролина Вожняцки в Индиан Уелс, като по-този начин предаде трофея си от миналата година, а след триумфа на Шарапова изгуби и второто си място в ранглистата.

"Самият факт, че съм тук, е добър знак. Състоянието ми се подобрява с всеки изминал ден. Рано е да се каже какво ще се случи, но съм радостна, че има подобрение. Това е най-важното в момента. Все още имам няколко дни, за да се оправя още. Това е. В позитивно настроение съм", коментира Азаренка при пристигането си в Маями.

Глезенът не е единственото нещо, което тормози Вика през 2013-та, след като през януари тя отказа участие от турнира в Бризбейн заради травма в палеца. Три седмици по-късно, Вика спечели втората си титла от Големия шлем, триумфирайки в Откритото първенство на Австралия.

"Не е приятно, но е важно в такъв момент да запазиш спокойствие и да бъдеш позитивна. Няма опасност за живота, просто е нетипична ситуация за мен. Разочароващо е, когато нещо те спира да си вършиш работата, но това е спорта. Трябва да го преодолея, няма друг начин. Стискаш зъби и се опитваш да извлечеш най-доброто от това, което се случва", обясни Вика.

През миналата година тя не успя да защити своя трофей и отпадна още на четвъртфинал от Марион Бартоли. Азаренка очаква победителката от мача между 17-годишната квалификантка от САЩ Али Кик или година по-възрастната и сънародничка Медисън Кийс, за да разбере срещу кого ще играе във втори кръг.

Вика е поставана под №2 в основната схема, което я прави водач в долната част на схемата. Нейна възможна съперничка на полуфиналите е Мария Шарапова, а преди това най-сериозното препятствие изглежда Ангелик Кербер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини